ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική για όλους!Με αγάπη για τον άνθρωπο & την οικογένεια…
Λίγα λόγια για τη θεραπευτική διαδικασία
Η θεραπευτική διαδικασία τόσο στις ατομικές συνεδρίες, όσο και στις ομάδες βασίζεται στο συστημικό θεωρητικό μοντέλο, το οποίο αντιμετωπίζει το όποιο πρόβλημα μέσα στο πλαίσιο (σύστημα) στο οποίο έχει εμφανιστεί.
Ατομική Ψυχοθεραπεία
Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Οι συνεδρίες των θεραπευτικών ομάδων πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια δύο ωρών. Ο αριθμός των μελών της κάθε θεραπευτικής ομάδας κυμαίνεται από πέντε έως οχτώ.
Η ομάδα μπορεί να βοηθήσει το άτομο να δει τον εαυτό του σε σχέση με τους άλλους και να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά μαζί τους. Ο πλουραλισμός και η ζεστασιά της θεραπευτικής ομάδας λειτουργούν σαν πολυπρισματικός καθρέφτης, αποτελώντας το πιο πρόσφορο και ασφαλές πλαίσιο για να αναδυθούν στην επιφάνεια και να γίνουν συνειδητές (με τη βοήθεια του θεραπευτή) οι ασυνείδητες συγκρούσεις και καθηλώσεις του χαρακτήρα μας. Συγκεκριμένες οδηγίες για τη δουλειά σε ομάδα δίνονται στα υποψήφια μέλη της ομάδας, πριν την ένταξή τους σε αυτή
Θεραπεία ζεύγους
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που ένα ζευγάρι θα επισκεφθεί έναν οικογενειακό θεραπευτή: -Όταν υπάρχουν βασικά προβλήματα στη σχέση, που το ζευγάρι δε ξέρει πώς να αντιμετωπίσει, αλλά θέλει να παραμείνει στη σχέση. -Όταν υπάρχουν βασικά προβλήματα στη σχέση, που το ζευγάρι δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει, αλλά θέλει να χωρίσει. Βασικός στόχος του θεραπευτή είναι να διασφαλίσει ότι το ζευγάρι έχει κοινό στόχο σε αυτή του την αναζήτηση. Στην περίπτωση που δεν έχει, θα πρέπει να βοηθηθεί για να αποκτήσει.
Τόσο για να διατηρήσει τη σχέση του ένα ζευγάρι, όσο και για να χωρίσει, απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι καλά είναι να υπάρχει συμφωνία σε αρκετά βασικά θέματα. Ένα διαζύγιο βάζει τέλος σε πολλά τυπικά θέματα, ωστόσο, πολλά άλλα ουσιαστικά θέματα (όπως η σχέση του ζεύγους με τα παιδιά) συνεχίζουν να υφίστανται. Για αυτό το λόγο, η θεραπεία ζεύγους μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε ζευγάρια που σκέφτονται να σταματήσουν τη σχέση τους.
Συμβουλευτική Γονέων
Όλο και περισσότεροι γονείς, σήμερα, αντιλαμβάνονται πόσο αλληλένδετες είναι η συμπεριφορά των παιδιών τους με τη δική τους και πόσα πολλά είναι αυτά που μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους όταν αυτό αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία ή κάποιο πρόβλημα. Όταν ο γονιός νοιώθει ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει, ένας ειδικός μπορεί να βοηθήσει στο να δει ο γονιός το πρόβλημα πιο καθαρά και να δοκιμάσει εναλλακτικές που πιθανόν αγνοούσε.
Η συμβουλευτική γονέων ενδείκνυται επίσης για πιο ειδικά θέματα, που συχνά οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν (π.χ. πένθος, διαζύγιο ή αναπτυξιακά θέματα του παιδιού π.χ. αυτισμός). Στις περιπτώσεις αυτές οι γονείς όχι μόνο χρειάζεται να μάθουν τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος, αλλά και να βρουν οι ίδιοι την απαραίτητη για αυτούς ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη, καθώς η συναισθηματική κατάσταση του γονέα επηρεάζει άμεσα το παιδί.
Ένας γονιός μπορεί να έρθει για συμβουλευτική μόνος του ή και με το/τη σύζυγό του.
Σχολή Γονέων
Η Σχολή Γονέων είναι ένας χώρος συνάντησης, βοήθειας και ψυχοεκπαίδευσης γονέων σε θέματα που αφορούν στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους.
Οι ομάδες αποτελούνται από 6 έως 8 άτομα και οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα για 1.30' ώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές Γονέων, πατήστε ΕΔΩ
Ομιλίες – Σεμινάρια
«Από τη “Μαίρη Παναγιωταρά στη γυναίκα του Sex and the City”, Ecali Club
«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω»: Ένας διάλογος για τους προβληματισμούς των γονιών με παιδιά στην εφηβεία. Διαβάστε εδώ
Η Ελληνική οικογένεια στη δίνη της κρίσης: Μαζί με τις απώλειες και νέες προοπτικές, ΕκπαιδευτήριαΣ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου
«Ζευγάρι: ο εύθραυστος Δεσμός»Ecali Club
«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά – έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Αν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια που πραγματοποιεί η Ζωή Στραβοπόδη,
δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩαναφέροντάς το στα σχόλια.